skådespeleri!

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/meLEfpiOHzI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

God morgon!

God morgon alla bloggläsare! Hoppas ni har sovit gott som jag har :) Nu sitter Alice och jag och kollar på tv ;) elr aa alice gick ner för att äta frukost ska jag oxå :) snart åker vi väl till Kalmar. Men först måste allt i stallet fixas ;) Hoppas ni ska få en underbar dag som jag =) Blir mer sen ikväll :) Ne nu kurrar magen så hejdå!
Blir bildbomb ifrån konserten :D

Hur jag haft de idag och hur de blir imorn

Har haft de pretty great idag =) Var lite trött av mig  på eftermiddan och så ;) Men tog samman och pallra mig ner till stallet. Fixade allt som vanligt. Gcik in sen och då sa mamma att Alice och jag skulle cykla 5 km för att kolla kossorna -.- aja cyklade sen satt Alice och jag vid datorn och sedan var de casper =D Var ute en timme och försökte fånga Casper :P men sen tog vi alla tre. Borstade en halvtimme kanske. Sen blev de rida =) i SADEL!!!!!
Var skönt. Red inte så jätte bra idag som ni kanske såg på bilderna =( Men men imorgon blir de rix fm festival!
KUL KUL! aja nu blir de sova go natt <3

bloglovers



smakprov där jag ser tjock ut av västen ;)

Bilderna! DEL 1

Nu kommer bilderna ifrån ridturen med Casper =) Ni kanske läger märke till att jag rider med sadel! provade idag för vi ska snart amäla mig till  en tävling för att se hur Casper är :) Bara en vanlig LC :)


Aja nu får ni del 1 som är uppvärming för nu dampar nätet så de tar  5 mmin att ladda upp EN bild =(
Aja imorgon blir det ska säga lite om dagen då kommer ett smakprov på jobbandet =)







oj benen xd  Jag sitter inte så jätte bra på
bilderna eftersom jag är avslappnad






Bara för jag ser tjock ut xd




















Kanske inte sååå vacker sits ;)














västen gör så jag ser tjock ut =0









obs! bajsfläckar =0



SE YA!





Vad sägs om lite bilder

SKA JAG GÖRA EN BILDBOMB ÄR PÅ BLOGGEN? ELR VAD TYCKER NI!? AJA JAG GÖR EN MEN JAG VILL MINST HA TRE KOMMENTARER ANNARS FORSÄTTER JAG INTE!
AJA KOMMER SNART!

Bailye

Nu ska ni få reda på min överaskning!!!!

Jo de va så att en man kom till oss i torsdags. Han hade fyra jätte gulliga saker med sig! Kan ni gissa vad?

JOOOO kattungar!! Korsningar mellan birma/ragdoll! Ur söta. Vi skulle ju köpa en då. Och de blev en söt liten han kattunge!! Förts va han rädd och ville helst bara ligga ubder sängen. Men nu är de inte samma katt. Nu följer hn en som en hund. Och jamar,leker och dampar ;) Han är såååååå söt!! Han vill görna hjälpa mig att skriva på datorn. Plus han ligger alltid på min kudde när vi ska sova. Så han värmer mitt huvud. Ni kommer få veta mer såklart om han :) men nu får ni en bild!!!!!


Hemma ifrån en inte lika bra ridtur.

Gick upp tidigt idag igen för att rida Dante :) Vi tänkte en ny runda men inte hästarna. Vi kanske han 50 m på stora vägen sen tvär stannade dom. (en vit bil) Divina backade och hade sig medans Dante bara fnös. Divina backade in i kossernas staket och sen kasta sig framåt. Mamma hängde med bra och hon drev på. Just då fick Dante för sig att de är kul att stegra så han stod och stegra och stegra. Jag manade på han argt men då började han backa in i stenmuren. Snacka om att ha lite panikångest! Men efter ett tag så satt mamma av och ledde divian ett tag Dante följde snällt efter. Vi red ett tag men var de inte kul tyckte Dante. SÅhan backade in på en äng och stå där och studdsa. Då var jag tvungen att sitta av för att hinna ikapp mamma eftersom hon hade forsatt att rida. Sen red vi in på en äng  och travde fick till och med galopp på lilla pållen :)  Sen när vi red hem så skötte dom sig förutom att Dante stegrade lite ibland. Sen fck dom gå ut i hagen som var lite lerig efter går dagens storm. Men nu går dom med Casper och betar.  Blir rida på Casper senare.

Ha de gött!


Lilla hästen då.

Var ute med underbara Dante imorse med mamma :P Jätte mysigt  :) Daggen låg kvar och fåglarna hade just vaknat. Mamma och jag pladdrade på som vanligt. Hästarna lunkade på. Plus jag red Dante utan sidoludd =D va duktig man va :) Men visade säg att han hade sår på karlederna så han måste ha boots på sig när vi rider och i hagen :P Men men efter ett tag börjde han bocka rätt mkt för att bli av med mig :P men nu är batteriet slut
 i datorn!
Hejdå



bild i repris. Imorgon kommer nya bilder promis!

Dagarna i bilder


OBS ! olycka md häst =/
Japp va ute och red Dante medans brorsan hade följt med och filmat (blev inge bra ) men sen stannade Dante och Robin såg sig inte för så han körde rakt in i Dante som då fick damp. Han bockade till lite här och var rätt hårt. Jag flög ju såklart av. Men skyndade mig snabbt till att kolla Robin som låg i diket och fräste. sen reste jag mig snabbt till att springa efter Dante som sprang iväg. Robin ringde mamma som skulle möta Dante halvägs. Allt gick bra förutom att Robin blev sparkad lite lätt på låret. Dante fick såret som ni såg ovan. Smörjde in de noga och nu är de redan fint igen =) Aja han är inte rädd elr något som är väldans tur. Är stålt över han.Red inte igår elr idag för att han skulle vila men han hade kul ihagen och allt så då blir de ridning imorgon =)
Casper då...


Som ni ser har utbrytar kungen gjort illa sig. De va när han hade tagit sig ur boxen och rivit sig på en vass kant.
klante men han mår bra som tur är :)



Sen kom syrran :P weeeeeeeeyyyyyyyyyy (alice)
Aja ser om de blir er imorgon kommer antagligen inte göra så mkt för jag är förkyld igen =S
aja hejdå<3

Sorry för denna gång

Har inte haft lust att va på bloggen dom här två dagarna :P känner mig trött...
Just nu funkar inte ljudet på datorn så ja ska snart sluta för de är tråk utan musik . Men men idag för ni bildbomb och nyheter har hänt massa på så kort tid så hoppas ni kan vänta! aja hejdå. ses sen. Nu när de är dag så känns de inte så passande med dator.

ingen bild tyvär

Lyssnar på MIN musik ",

Lyssnar som värsta nörden på dålig musik xD Men men ska nog ut och rida snart :) Hoppas mamma kan filma idag :) då får ni fil ofc. om hon sj. inte ska rida ;) Så just nu sitter jag ich väntar på henne :) ne nu ska jag spela xbox mer ikväll promis!!!!!!

Jag vet bild i repris men men!

orkar inte...

Orkar inte skriva om dagen är skit trött blir kolla på tv sen sööööööööva ;)

go natt blogglovers <3


Livet har alltid ett slut...

Vill bara säga...

VA inte rädda för döden. Ni är här för EN grej och de är ju att leva. Ni kanske undrar vad som händer sedan. Men ni lär inte känna något elr veta något bara vara borta. Ni kanske åter upplevs vad som helst men man får nog inte reda på de. Och nu när jag skriver detta så är jag livrädd. Men jag vet att de inte kommer hända mig på ett tag. Men tänka vad gamla borde va rädda. Elr personer som är drabbade av en svår sjukdom. Tänka vad dom skulle va livrädda. Men man ska leva livet. Man ska inte bara lägga sig på sängen och säga: Jag kommer dö...
Träffa gamla vänner. Gör de du inte skulle göra i fall du inte hade vetat att du skulle dö. Man ska njuta av livet. För man har de bara en gång. Tror vi iallafall ",
Älska personer alltid! Gå inte ifrån dom arg för man vet aldrig va dom är nästa dag...
elr hur. Bråka inte med din mamma oh inte lösa de förren hon går och lägger sig...
Man vet aldrig hur morgon dagen ser...



Jag vet att jag är allvarlig men nu när kalven är på väg att då känner jag att döden är en naturlig sak.
Det finns bara en sak man inte kan undvika och de är döden...
Vem som helst kan dö...

 

Redigerad av :me! Desperat xP


Oj oj oj...

Har fått ett uppdrag värt 1000 kr!!!!!! Men nu var de inte världens lättaste uppdrag... De är så att vi har en värdefull kalv som är otroligt sjuk, och eftersom jag har hjälpt en kalv förut att leva så fick jag ta åt mig uppdraget...
Nu är de så att denna kalv är mkt sjukare. Kan inte ens stå upp. Aja men han får vatten och mjölk ofta. Nu kan han till och med lyfta huvudet!!!!!!!!! Jätte stålt. Men men. Imorgon ska mamma ringa angående överaskning!
Men men hästarna ikväll de vet ni ;) Och  nu är min styvkusin här med sin mormor :P Så måste gå ner och va lite social i detta fina väder. 



See ya blogglovers!<3

 

Sorry för mina dåliga redigerings bilder. men är på den datorn med inga bilder på så snor några bilder och redigerar...

Men men le Kalven le!




Måste bara...

... säga att jag har gjort 10  IGÅR . de borde väl göra så att fler kommer och tittar. Plus har fått massa nya tittare. Vad vill ni se på denna blogg?
Ne nu ÄR de sängen!

Go natt?



Dagens schema

Såg just att klockan slog om till Onsdag! Aja då får jag väl skriva idag istället.
Idag blir de rida på Casper OCH bada. Elr aa han ska duscha...
Manen ska bli ryckt och han ska bli vacker! Senare kan ni nog få lite modellbilder ifrån han, Om han har lust då.
Vi ska träna på vikterna och balans, i ridningen alltså. Blir på kvällen eftersom de är fullt upp på Förmiddan.
Får se hur de blir med Dante eftersom mamma behöver va med, med Divina..
Aja Just nu håller mina ögon på att gå i kors.
Så måste nog gå och lägga mig. Långa dag imorgon. Plus ska gå upp kl nio och jaga kor. (måste hem för kalvning) Men behöver inte läppa ut Hästarna imorgon iaf! Ne nu måste jag sova!

Go natt trötta blogglovers <3

Foto: jag

Join up

Detta ve den bästa förklaringen jag hitta! så hoppas ni fattar något för de är verkligen nyttigt.




Man brukar jobba i en rundkorall och driva runt hästen, gärna göra mkt vändningar. När hästen sänker huvudet, vrider in örat/klipper med öronen, slickar sig om munnen, tuggar - ja det finns massa tecken och det är väldigt individuellt vilka tecken hästen visar, vissa visar mkt medan andra kan vara svårare att läsa. När hästen gör detta tar man bort "pressen" genom att sluta driva och kanske ta ngt steg bakåt. Hästen kommer då sakta av och snart stanna och ofta så vänder dom in antingen bara huvudet eller så vänder dom upp helt och hållet. Här gäller det att ha is i magen, stå helt stilla och bara vänta. Snart (om man gjort rätt när man arbetat hästen) så kommer den att gå fram till dig. Vänder du dig om och går ifrån hästen så kommer den följa efter dig.


Hoppas ni fattar!


Hästarnas träning 2 aug.

Tränade alla tre idag! Är nöjd men trött. Förts tog jag Casper. Tränade Join up men gick inge bra. Han trodd att han skulle hoppa över. (Kommer info om join up näst inlägg) Men han hade hoppglädje när han hoppade över de en meter höga staketet! Men är ändå glad över att han inte har ont (hoppas jag) Försökte några gånger men allt slutade med att jag fick gå ner längst ner i hagen och hämta han :P  Då stod han där och såg slå oskyldig ut som möjligt. Han var värkligen söt då. De bara värkte i hjärtat när jag såg på han. Sen när jag nöjde mig med han så fick jag ta tag i Dante. Blev longera!
Han gillade det inte precis. Stod och gapade med munnen hela tiden och ville bara springa tillbaka till stallet. Men jag mannade på han. Han slog lite med huvudet men följde lydigt mina order. Han blev rätt varm efter en kvart så jag avbröt. Gjorde samma sak med Divina förutom att hon ville inte gå ifrån Dante. Så jag fick kämpa ett tag för att komma till ängen. Men där protesterade hon genom att stegra för pisken. Men sen ledde jkag henne runte ett tag och då gick de bättre. Höll bara på med henne i 10 min så att hon inte skulle tröttna igen och börja stegra lite smått.
Är nöjd med mina busar! Aja nu kommer oxå ett schema om imorgon.

Stanna kvar blogglovers !



Syrran får bjuda på bild Redigerad av : mig

En bra stund med en bok.

Jag tipsar er att ta på er Bikinin och ta med dig en bok. De blir ju ingen tråkig solstund utan en skön.
De är precis vad jag ska göra nu :) Sen blir de mocka och fixa allt i stallet. Släppa in hästarna. Ta ut Dante och longera och sen är de Caspers tur med Join up :) Jag hoppas ni har haft en skön och solig dag. Och ni som har regn. Passa på att små pyssla i stallet. Städa Sadelkamaren. Smörja läder. de finns alltid något att göra :D


Solen kallar! hejdå blogglovers!<3

 

 


svar på massa kommentarer

Anonym om svar på kommentar:
Oj skrev fel, Han blir 17 i år om han är född -94

sv: Men hur vet ni att han är en - 94 ska kolla i hans papper och se vad dom säger så lägger jag upp senare ikväll om hur gammal han är ok? :)

mwiklund - fotoblogg om svar på kommentar:
Vaddå, den vita hästen på din header? :)

sv: japp den vita hästen som då heter Casper snackar vi om :)


bella
om svar på kommentar:
God morgon, Allt bra med dig:)? kram bella

Sv: jodå allt är på tipptop :) tackar som frågar. Kram



[FOTOBLOGG] o livet med ADD Uppmärkssamhetsstörning
om svar på kommentar: Intressant blogg du har !! (:
--------
http://www.sarasmatkasse.se/tavlingsbidrag-linnea-solvesborg-maskros
Skulle bli jätte tacksam om du kan rösta på bilden i länken ovan !! (:
Sv: tackar. Tycker den går lite trögt. Men sen i höst när jag ska börja tävla Casper och träna min tre åring ordentligt så blir de massa intressant om hästarna :)
P.s ni som ser denna kommentar. Jag tycker ni ska rösta på henne som jag ska ;) tryck på länken ovan.



Tack alla söta personer! forsätta gärna med att kolla min blogg och kommentera!

Hiss/diss

Hissar bootsen!  Dom är jätte snygga och bekväma för hästen.

Där finns de ingen plast som skaver. Och om hästen trampar så går tyget inte sönder som de brukar göra (tror mig jag vet inte hur många boots jag har haft på grund av de) Dom låter inte lika mkt som plastboots gör varje gång hästen tar ett steg. själv blir jag väldigt störd på de. Dom är prisvärd och snygga. Finns i många olika färger!

 

 

 

 

Diss på denna fuskgrej. Aså den heter barbackagjord men vad jag tycker rider man inte barbacka när man har stigbyglar. När man ska rida barbacka ska man inte ha några hjälpmedel förutom träns (behöver inte) Så om någon red med den där så skulle jag inte kalla de barbacka precis.

 

Säg gärna er åsikt om vad jag tycker! Jag gör detta för att ni ska säga vad ni tycker.

 


Inge Karlskrona men en massa sol =D

Blev inte att åka till karlskrona mamma måste slå hösilaget (stav) aja men solen skinner ochde är typ 25 grader ute om inte mer. Hästarna står under körsbärsträdet och vilar sig. Casper har tagit av sig grimman så ingen chans att jag får tag i han fören de är dags för kvällsmat :P men aja då blir de kvälls pogram för han :) Dante får de bli efter maten :) Hoppas mamma kan följa med på Divina annars går de nog inte så bra -.- Vet inte vad jag ska göra imorgon någon som kan va ;) har inte vart med någon på år och dar :O Aja nu ska jag inte deppa. Ville ni ha Hiss och diss elr ;) Isf kommer de :D

 

Lisa en stålt mamma =)


svar på kommentar.

Evelina om Foton på mina underbara djur,PART 1:
Han är till och med 17 om han är född 1994 :P


Jadå är han väl 16 tänker inte på åldern så mkt de ända jag vet är att han inte har fyllt än ^^

God morgon Allesammans!!

Vaknade kl 7 idag :) skulle göra en grej med Casper Men mamma han släppa ut hästarna -.- AJa gick och la mig igen efter att ha hälsat på hästarna i haggen och gett dom varsin morot ^^ Vaknade kl 10 igen.
Aja solen skiner värkligen idag så de blir nog inte mkt dator för jag ska till Karlskrona. Sen måste jag hem och rida Dantefjant :) Senare på kvällen så ska jag ta hand om Casper. Prova en metod som heter JOIN UP :P Om jag är med någon nån gång så ska jag se till så att de blir filmat så att ni fattar :) Ne nu är de dags för frukost! Hejdå kommer en diss och hiss sen :)


Hoppas ni får en underbar dag blogglovers! <3

svar på kommentar

Anonym om Foton på mina underbara djur,PART 1:
Om Casper är född -94 är han 16 år ;)



De säger väl inte att han fyllt än?

Foton på mina underbara djur,PART 1

Sa ju att jag skulle lägga upp på djuren :) hittade tyvär inte alla djur vi har så ni får delar =) Djur för djur =D


   

Kenzo! vår mysiga lillia vovve! Han är en shiba och fyller 7 år i oktober!




Whisky. Vår snälla och goa Fox terrier :) 7 år :)



Speddy vår hyper border collie som alla älskar ;) 3 år =)



Lisa! Vår utväcklingstörda katt. Sant (vet inte vilken ålder men hon är bäst!<3)



Divina vår jätte snälla tre åring :') hon är Holländskt halvblod import Holland :) Hon är jätte snäll men kan busa till de ibland! Älskar dig Tjejen!<3



Dante! SKa bli min framtida stjärna! Han är samma import och ras som Divina :) samma ålder med :) Han är jätte snäll och mysig! Men kan va lite dampig :) love ya boy<3



Min ÄLSKADE häst! finns ingen bättre än denna kille! Min casper :) Sv. ridponny och 15 år :) Han är snäll och mysig <333333333333 lämnar dig aldrig ska du veta!<3



Aja de va alla djuren i del ett hoppas ni fattar något ;)

GOD NATT BLOGGLOVERS<3


Utlottning




Jag är med som du kanske fattar ^^ tar upp bilden jag tävlar med nedanför och lägger till min mail adress :)





Mailadress=
[email protected]


svar på kommentar!

Madde om svar på kommentar (er)!:
Sv; Tycker inte heller de är särksilt fina egentligen ;) Men de kanske är höga i modellen och din kompis kanske har lite kortare ben ? :) Vet hur det är med alla dessa stövlar :( Jag har korta ben xD


SV: Troligtvist, smala har hon och då glider dom upp :P  ne stövlar är svåra :P

P.s vill gärna va med i din utlottning :D

look in to my eye!

har lite lätt tråk =( men ska rida casper ikväll. Hästarna är är rätt sura på flygfäna så bäst att ta ridningen när de är svalt. Blir rida på ängen idag! ska lära mig styra med vikterna :) (inga tyglar) Dante får vila kanske vi får se med mamma . Imorgon blir de åka till pappa på hans lunchrast för då ska vi ta ut pengarna som jag ska bidra med till en överaskning som jag sa igår ;) ni får reda på den på lördag kanske... KRÄFTER till mat ikväll digga :D  Nu var jag i stallet en snabbis. ( fixa spån och mat till hästarna) sen gick jag in och byte till vanliga kläder så av med ridtröjan och ridbyxorna och i shortsen och linne :D Men men nu ska jag inte tråka ner er för mkt så jag ska ta min kamera och sticka ut till våra djur och fota så ska ni få se vilka djur vi har :)
Redigering jag!

svar på kommentar (er)!

You know me ;) om Älskar dig pojken <3:
Vad heter dom knall röda ben skydden?? <3
IP: 90.230.209.147

Det är John W benskydd och de är typ va dom heter. Finns i märkes Stallshopar. Elr på nätet.
Själv ska jag köpa dom eftersom jag tycker dom är grymt snygga!

Madde ([email protected]) om Hiss John W / diss Hööks:
I princip alla stövlar är höga i knävecken i början, de sjunker ju när man använder de. Om man köper stövlar som passar direkt i affären kommer de säkerligen sjunka och skaften blir för korta. 

Man får leva med skav i knävecken den första tiden, tills stövlarna har mjuknat och sjunkit i skaftet :)
IP: 94.234.170.34

Hmm.. Har en kompis (inte Nicole) som hade haft dom nu i ett halvår typ, rider varje dag men har fortfarande inte fått ner dom. Så hon är tvungen att ha en extra klack. Lite onödigt eftersom stövlarna ska passa sig efter längden på ens ben. Men men jag gillaar do inte hellr för att dom är grymt fula :P men de är min åsikt ^^

Tack för kommentarerna! slänga gärna in några fler!



Happy me!

RSS 2.0